Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

 

Deputatul Grigore Crăciunescu, trimis în judecată

Deputatul PNL Grigore Crăciunescu a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, fiind acuzat că, în perioada în care a fost primar al municipiului Paşcani, a încheiat nouă acte juridice cu firme al căror reprezentant era fiul său, unul vizând concesionarea unui teren la un preţ subevaluat.

Conform site-ului mediafax.ro, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a deputatului Grigire Crăciunescu pentru conflict de interese, dosarul urmând să se judece la instanţa supremă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Grigore Crăciunescu, în calitate de primar al municipiului Paşcani, a perfectat nouă acte juridice cu societăţi comerciale al căror reprezentant legal era fiul său, „realizându-se, astfel, un folos material pentru acesta, la diferite intervale de timp”. Grigore Crăciunescu a activat într-una dintre aceste firme până la momentul dobândirii calităţii de primar.

Anchetatorii au stabilit că unul dintre cele nouă acte juridice a vizat concesionarea fără licitaţie a unui teren de 110 metri pătraţi, situat vizavi de Primăria Paşcani, la un preţ de aproximativ cinci ori mai mic decât cel stabilit într-un proiect iniţial, pentru construirea unei parcări care deservea laboratorul de analize medicale ce aparţinea familiei lui Crăciunescu.

Grigore Crăciunescu a fost primar al municipiului Paşcani în perioada 2008-2012. Crăciunescu a candidat în iunie 2012 pe listele PNL pentru un nou mandat de primar la Paşcani, fiind învins de un reprezentant PSD.

Fostul primar al municipiului Paşcani a obţinut un mandat de deputat în decembrie 2012, el candidând din partea USL într-un colegiu din municipiul Iaşi.

sursa: mediafax.ro


http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*