Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Administratorul unei fabrici de confecţii din Iaşi a protestat la Bacău

Protest spontan, luni dimineaţă, la Bacău. Angajaţii unei fabrici de confecţii au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de modul în care sunt plătiţi. Femeile din schimbul întâi de la Fabrica de confecții textile “Nadia”, cărora li s-au alăturat şi câteva foste colege, care au fost date afară fără a fi plătite, şi-au cerut drepturile salariale. Angajatele nu au mai fost plătite încă din luna iulie a acestui an. Alături de protestatare s-a aflat şi unul dintre partenerii de afaceri ai firmei Nadia, administratorul unei fabrici de confecţii din judeţul Iaşi, Costică Movilă.

Reprezentanţii conducerii firmei au refuzat, însă, să discute cu protestatarii. Societatea are în jur de 70 de angajaţi.

Am confecționat  câteva mii de borsete pentru ei, comandă la care am lucrat timp de cinci luni, iar acum așteptăm banii pe ele, care nu mai vin. În ultima perioadă, când trebuia să încasez facturile, nici măcar după o lună, cum era stabilit, nu le-am încasat. Iar doamna Viorica nici la telefon nu mai răspunde. Eu sunt din Iași, am venit personal la fabrica din Bacău, dar tot nu am găsit-o pe această doamnă. Într-un târziu mi-a răspuns la telefon, dar m-a rugat să nu o mai deranjez, pentru că este în concediu timp de două săptămâni. Am sunat în a treia săptămână, dar nici până astăzi nu a mai răspuns. Am vorbit cu soțul ei, dar se face că nu știe despre ce este vorba. Iar eu am de încasat nu mai puțin decât 360 de milioane de lei vechi (36.000 de lei noi)”, a declarat Costică Movilă.

Protestatarii intenţionează să-şi caute dreptatea în instanţă.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*