Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Angajat de la Construcții Feroviare Iași, în vizorul DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Tîrgu Mureș au dispus trimiterea în judecată a nu mai puțin de 13 inculpați. În rechizitoriul întocmit, în sarcina acestora s-au reținut mai multe infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și continuată, instigare la abuz în serviciu, fals intelectual și denunțare calomnioasă.

În dosar sunt implicați președintele CJ Harghita între anii 2010 – 2011, Borboly Csaba, vicepreședintele CJ Harghita în aceeași perioadă, Sofalvi Lazslo. Printre cei trimiși în judecată se află și Mandache Daniel Cristian care între 2007 și 2012 a fost angajat la S.C.C.F. Iași. El este acuzat de infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (15 acte materiale).

Conform procurorilor DNA, în luna decembrie 2010, în calitate de președinte al Consiliului Județean Harghita, inculpatul Borboly Csaba a dispus în mod nelegal și nejustificat, decontarea sumei de 1.888.914,20 lei în favoarea constructorului SC STRAVIA GROUP SRL pentru o serie lucrări de reabilitare a unui drum județean. Plata s-a făcut în condițiile în care prețurile firmei care a câștigat licitația erau cu mult mai mari decât cele ale firmei excluse din procedura de licitație, în care dirigintele de șantier nu a fost de acord cu acceptarea la plată a lucrărilor și în condițiile în care proiectul inițial nu fusese respectat în ce privește grosimea asfaltului și nici nu exista o dispoziție de modificare a acestui proiect.

Prejudiciul total produs județului Harghita ca urmare a activităților descrise, desfășurate in anii 2010 și 2011 este de 4.883.855,96 lei (echivalentul a 1.138.428 euro la cursul de la acea dată).

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*