Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

Bărbat la vamă, în BMW, cu pistolul în torpedou

În data de 12 august, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Ilie L.S., cetatean român în vârstă de 29 de ani, conducând un autoturism marca BMW 560L.

Cu ocazia controlului de frontieră, fiind întrebat dacă deţine bunuri cu regim special, bărbatul a declarat că are în torpedoul autoturismului un pistol cu gaz, pentru autoapărare, cu un încărcător, marca Walther P99 şi un număr de 31 de cartuşe. Pentru toate acestea barbatul a prezentat documente de achizitionare valabile numai pe teritoriul Germaniei.

Întrucât cetăţeanul român nu a putut prezenta permisul de port armă valabil pe teritoriul României, pistolul cu încărcător şi cartuşele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de detinere sau port de arma neletala din categoria celor supuse autorizarii fara drept, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecatoria Iaşi.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*