Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Căruţă cu… ţigări în gara din Cristeşti

5.000 pachete ţigări găsite într-o căruţă, iar bărbaţii care le transportau au fost urmăriţi ca-n filme de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din Iaşi au descoperit în gara din comuna ieşeană Cristeşti, trei bărbaţi care transportau cu o căruţă 5.000 pachete ţigări cu timbru de acciză Republica Moldova.

Potrivit Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, în momentul opririi, persoanele din atelaj au încercat să fugă. După o urmărire ca-n filme, doi dintre ei au fost prinşi în scurt timp de către poliţiştii de frontieră şi reţinuţi. Sunt în vârstă de 18 şi 28 de ani şi sunt dintr-o comună ieşeană. Cel de-al treilea, un tânăr de 26 de ani se deplasa pe o bicicletă înaintea căruţaşilor şi avea rolul de antemergător.

Într-un comunicat de presă se arată că în urma controlului efectuat poliţiştii de frontieră au descoperit în caruţă, şase colete voluminoase ambalate în folie de culoare neagră, ce conţineau 5.000 pachete ţigări marca „Plugarul”, cu timbrul de acciză Republica Moldova.

Bărbaţii au declarat că au preluat coletele dintr-un lan de porumb şi urmau să le transporte până în localitatea Cristeşti, de unde ar fi trebuit să fie preluate de un autovehicul şi transportate în municipiul Iaşi.

Cei trei s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Cantitatea totală de 5.000 pachete  ţigări  în valoare de 22.150 lei a fost ridicată în vederea confiscării

Cercetările continuă pentru stabilirea celorlalţi suspecţi.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*