Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

 

Dragoş Tomaşeschi: Le transmit public primarului Gheorghe Nichita şi viceprimarului Mihai Chirica să nu se atingă de parcul din faţa Mitropoliei

Preşedintele Forţa Civică Iaşi, Dragomir Tomaşeschi

Preşedintele Forţa Civică Iaşi, Dragomir Tomaşeschi

Fostul prefect, Dragomir Tomaşeschi îl critică pe primarul Gheorghe Nichita că în anul 2008, dădea asigurări ieşenilor că, în maximum un an, sub parcul de lângă Starea Civilă va fi amenajată o parcare şi că spaţiul verde de deasupra va fi refăcut.

 
Suntem în 2013, parcarea nu este finalizată, iar copacii nu mai există. De altfel, niciunul dintre proiectele de amploare în care a fost implicată Primăria Iaşului nu a fost dus la bun sfârşit. Ba lucările făcute au fost de mântuială, ba una s-a spus iniţial şi alta s-a făcut ulterior, ba cineva a trebuit să obţină foloase necuvenite. Nimic nu s-a făcut fără ca un privat să aibă mult de câştigat, iar comunitatea de pierdut”.
 
Tomaşeschi spune că într-o astfel de situaţie, Forţa Civică, al cărui preşedinte de filială este,  nu poate avea încredere în primarul Gheorghe Nichita şi se va opune construirii unei parcări sub parcul din faţa Mitropoliei Iaşi.
 
El spune că oraşul are nevoie de modernizare, de lucrări de calitate, de spaţii publice estetice, dar nu de afaceri şi comisioane făcute de USL.
 
Pentru că este necesară o parcare în centrul Iaşului, Forţa Civică propune ca aceasta să fie amenajată pe amplasamentul unde a fost iniţial benzinăria din spatele Mitropoliei, şi nu în parcul din faţă. Suprafeţele sunt comparabile, ar deservi aceeaşi zonă, deosebirea fiind că propunerea nu necesită defrişări.
 

Nu cunoaştem statutul juridic al terenului din spatele lăcaşului de cult, dar suntem convinşi să soluţii se vor găsi dacă există bunăvoinţă din partea Primăriei. Le transmit public primarului Gheorghe Nichita şi viceprimarului Mihai Chirica să nu se atingă de parcul din faţa Mitropoliei pentru că există numeroşi ieşeni cărora le pasă de oraş. Dacă vor băga din nou drujbele în copaci, ii asigur pe drujbarii-şefi că vor simţi mânia Forţei Civice”, a spus liderul Forţei Civice Iaşi, Dragomir Tomaşeschi.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*