Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Femei tâlhărite în propriile case după ce au lăsat geamurile deschise

Două femei din Iaşi au fost păgubite, în week-end, după ce, din cauza căldurii, au lăsat geamurile locuinţelor deschise noaptea.

Poliţia  a fost sesizată, duminică, de către  Maria P., de 63 ani din Iaşi, despre faptul că, în noaptea de sâmbătă spre duminică,  persoane necunoscute, profitând de faptul că geamul de la bucătărie a fost lăsat deschis, au pătruns în locuinţa situată la parterul unui bloc, prin escaladare, de unde dintr-un dormitor au sustras un laptop şi o brăţară din argint. Valoarea prejudiciului cauzat este de 900 lei.
De asemenea, tot duminică, Secţia 1 Poliţie a fost sesizată de Ştefania Ţ., de 27 ani, domiciliată în Iaşi, despre faptul că sâmbătă, persoane necunoscute, prin escaladarea geamului lăsat deschis de la sufrageria locuinţei  situată la parter, au pătruns în interior de unde au sustras un TV LCD. Prejudiciul este de 1000 lei.
În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Poliţiştii recomandă că în cazul apartamentelor situate la parter este necesar să vă protejaţi ferestrele cu grilaje metalice ale căror capete de prindere să fie încastrate în zid, iar spaţiile dintre bare să fir de dimensiuni mici. Acelaşi lucru e bine să îl faceţi la uşile de acces în subsoluri, boxe, terasă şi intrările suplimentare. Totodată, dacă locuiţi la parter nu lăsaţi geamurile de la camere sau de la balcon deschise larg, chiar dacă sunteţi în interiorul apartamentului.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*