Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Alteţa Sa Prinţesa Muna Al-Hussein a Iordaniei se va întâlni cu primarul Gheorghe Nichita

În perioada 12-15 iunie se află la Iaşi, la invitaţia Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi Alteţa Sa Prinţesa Muna Al-Hussein. Alteţa Sa va avea o întâlnire cu primarul Gheorghe Nichita vineri, 14 iunie 2013, la ora 11.00, la sediul din Palatul Roznovanu.

Prinţesa Muna Al-Hussein (născută Antoinette Avril Gardiner 25 aprilie 1941) este mama regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei. Până la divorţul din data de 21 decembrie 1971, a fost cea de-a doua soţie a Hussein, Regele Iordaniei. Este britanică prin naştere, dar în conformitate cu cultura islamică, a fost numită Muna Al-Hussein, la căsătoria ei.

A frecventat Bourne School din Kuala Lumpur, care era administrată de Serviciul Educaţional pentru Familile Britanice. Gardiner l-a întâlnit cu regele Iordaniei în timp ce lucra pe platoul de filmare al celebrului film „Lawrence al Arabiei”. Regele a permis trupelor de a lucra ca figuranţi în acest film şi îi vizita ocazional, pentru a monitoriza progresele înregistrate de producţia lui.

Antoinette Gardiner s-a căsătorit cu regele Hussein în Amman, Iordania, la 25 mai 1961. Ea s-a convertit la islam şi a fost redenumit Muna Al-Hussein, la căsătorie, şi a primit titlul de Alteţa Sa Regală Prinţesa Muna Al-Hussein la naşterea primului ei copil, la 30 ianuarie 1962. Împreună au avut patru copii.

În perioada 23-27 septembrie 2007, ASR Prinţesa Muna Al-Hussein, mama Regelui Abdullah II al Iordaniei, a efectuat o vizită în România, în calitate de preşedinte al Consiliului Iordanian pentru Asistenţă Medicală şi patron al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Mediterana de Est, la invitaţia Ministrului român al sănătăţii publice.

Pe parcursul vizitei, ASR Prinţesa Muna Al-Hussein a avut convorbiri cu reprezentanţi ai autorităţilor române, temele abordate vizând, în special, aspecte de cooperare bilaterală în domeniul de referinţă.

Vizita a confirmat dorinţa autorităţilor române de a consolida bunele relaţii cu Casa Regală Haşemită din Iordania, precum şi voinţa reciprocă a celor două ţări de a dezvolta dialogul la nivelul instituţiilor de resort, pe teme de cooperare bilaterală sectorială.

ASR Prinţesa Muna Al-Hussein a mai vizitat România în octombrie 2011.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*