Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Basarabia, la jumătatea drumului spre casă

Platforma Civică Acţiunea 2012 anunţă că 50.000 de români au semnat până în acest moment pentru susţinerea unui proiect legislativ care vizează apropierea definitivă a Basarabiei de România.

Voluntarii campaniei au reuşit să strângă peste 50 000 de semnături pe parcursul unei luni şi jumătate din majoritatea judeţelor din ţară, dar şi din diasporă. Obiectivul final al acestui demers este colectarea a cel puţin 100.000 de semnături care să sprijine în Parlamentul României iniţiativa legislativă cetăţenească.

Facilitarea procesului de obţinere a vizelor pentru românii de peste Prut, recunoaşterea cetăţeniei române, crearea unor instituţii care să se ocupe strict de relaţiile cu Republica Moldova, dar şi o serie de reglementări a căror scop va fi apropierea celor două maluri de Prut şi ruperea cortinelor care despart în continuare cele două state româneşti reprezintă aspecte ale pachetului legislativ.

Campania de colectare a semnăturilor este organizată de către Platforma Civică Acţiunea 2012, o coaliţie de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*