Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Petru Movilă: Iaşi – un an de administraţie locală USL, un an de opoziţie

Petru MovilaDeputatul Petru Movilă, liderul Organizaţiei Municipale Iaşi a PDL a reamintit că săptămâna aceasta se împlineşte un an de zile de când USL a câştigat alegerile în administraţia publică locală din dorinţa a peste 60 la sută din electoratul ieşean, timp în care primarul Gheorghe Nichita şi-a tratat electoratul cu aroganţă şi indiferenţă.

Astăzi, de la înălţimea celor 59,4 % , primarul Gheorghe Nichita se comportă cu electoratul său ca fiind propria-i opoziţie. Ieşenii sunt trataţi, în primul an din cel de-al treilea mandat, exact aşa cum spunea Nichita că PDL se purta cu Iaşul atunci când era la guvernare: cu aroganţă, indiferenţă şi preferenţial”, spune Petru Movilă.

El spune că primul bilanţ al administraţiei locale este negativ din toate punctele de vedere, pe primul loc fiind lipsa de interes pentru societatea civilă şi implicit tăierea teilor, pe care primarul spune că nu i-a tăiat. De aici nu putem înţelege decât că salcâmii japonezi de pe Bulevardul Ştefan cel Mare sunt o iluzie optică, şi binenţeles, că protestele nu sunt decât reaua voinţă a celor care nu doresc ca oraşul să se dezvolte.

Petru Movilă consideră că din momentul în care USL a câştigat alegerile, în 10 iunie 2012, Iaşul a intrat într-un con de umbră. Deşi acum sunt mai mulţi ieşeni ca niciodată, atât în Guvern precum şi în cele mai înalte cercuri de putere, în judeţ nu se simte nici o diferenţă.

Mai mult, bugetele primăriilor au scăzut, comparativ cu anii trecut, cu aproximativ 20 – 25 la sută, iar marile investiţii, promise cu atâta patos în campaniile electorale de anul trecut, nu au primit nici un ban de la Guvern. Nu s-a alocat nici un leu de la bugetul de stat pentru aeroport – catalogat drept investiţie de interes local deşi s-au promis zeci de milioane euro în campanie, nu s-a alocat nici un leu măcar pentru finalizarea studiilor necesare pentru autostrada Iaşi – Tg. Mureş, spitalul regional este încă la un nivel utopic, iar şoseaua de centură nu va primi nici un ban, cel puţin până la sfârşitul acestui an.

În judeţ, proiectele de investiţii nu mai prind contur decât dacă primarii găsesc soluţii alternative de dezvoltare. Şantierele sunt închise, iar investiţiile începute în anii trecuţi stagnează. Pe lângă acest lucru, sunt şi primării care abia au cu ce să-şi plătească angajaţii, bugetele comunelor fiind total nerealiste. Mai grav este că Iaşul, în ciuda ambiţiilor de capitală regională, nu va avea nici o investiţie de anvergură până în 2016. Strategia Guvernului a arătat că sunt în plan 22 de proiecte majore, nici unul neavând nimic în comun cu Iaşul. Un an de zile de guvernare USL, cu lideri marcanţi şi extrem de vizibili la Bucureşti, este egal din toate punctele de vedere cu un an de opoziţie.  Să sperăm că ceilalţi trei nu vor fi la fel, iar Iaşul să nu fie capitală regională doar în acte”, mai spune Petru Movilă, preşedintele filialei municipale Iaşi a PDL.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*