Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

“Isprăvile lui Guguţă” la Iași

Deschiderea Festivalului de Carte şi Autori pentru Copii şi Adolescenţi va avea loc pe 15 iunie, cu lansarea, în prezenţa autorului, a celebrei cărţi pentru copii “Isprăvile lui Guguţă”, semnată de scriitorul basarabean Spiridon Vangheli.

Festivalul Internaţional al Educaţiei (FIE), organizat de Asociaţia PRO EVENT şi Primăria Iaşi, ce se va derula în iunie la Iaşi, rezervă un loc important activităţilor culturale şi educaţionale destinate copiilor şi adolescenţilor.

 Astfel, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi şi Palatul Copiilor din Iaşi, FIE a pregătit un Festival de Carte şi Autori pentru Copii şi Adolescenţi în cadrul căruia vor avea loc peste 60 de evenimente: lansări de carte, ateliere de creaţie, spectacole de teatru, conferinţe, concerte de muzică pentru copii, precum şi activităţi dedicate benzilor desenate. Manifestările dedicate copiilor se vor desfăşura zilnic, în perioada 15-20 iunie, între orele 10.00-21.00, la Palatul Copiilor şi în Parcul Voievozilor.

O parte importantă a festivalului o reprezintă copiii şi elevii, pe care îi avem invitaţi în perioada 15-20 iunie, în zona Palatul Copiilor. Sperăm să vină cât mai mulţi elevi şi să petreacă cele şase zile într-un cadru relaxat, în spaţii neconvenţionale, în compania dansului, a muzicii şi a autorilor lor preferaţi”, a declarat Florin Mindirigiu, directorul FIE.

 În cadrul acestui festival pentru copii, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi participă cu un proiect intitulat “Paşi de copil în Iaşii marilor zidiri”.  900 de copii, mulţi din localităţi rurale sărace, defavorizate, vor beneficia de activităţile FIE, vor vizita muzee şi obiective turistice, vor primi cărţi.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi este privilegiat să fie partener într-un proiect cultural şi educativ complex, pentru că menirea acestei instituţii este de a asigura accesul copiilor şi al tinerilor la o educaţie de calitate, la cunoaştere, la cultura autentică“, se arată în mesajul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi semnat de prof. dr. Camelia Gavrilă, Inspector Şcolar General.

“Educaţia „de bază”, fundamentele întregii educaţii se pun în continuare în copilărie şi adolescenţă. Din acest motiv secţiunea noastră s-a centrat în primul rînd pe cartea pentru copii şi tineret. Cartea este la FIE. Cartea nu are cum să nu FIE!”, a declarat şi scriitorul Liviu Antonesei, preşedintele  Festivalului de Carte şi Autori pentru Copii şi Adolescenţi.

 Deschiderea Festivalului de Carte şi Autori pentru Copii şi Adolescenţi va avea loc pe 15 iunie, cu lansarea, în prezenţa autorului, a deja celebrei cărţi pentru copii “Isprăvile lui Guguţă”, semnată de scriitorul basarabean Spiridon Vangheli. Momentul este organizat de Editura “Adenium” în parteneriat cu Editura “Doxologia” a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Opera de excepţie a scriitorului Spiridon Vangheli a fost publicată în 20 de milioane de exemplare, a fost tradusă în 38 de limbi, apărând în peste 72 de ediţii. Prozatorul este cunoscut pe toate meridianele lumii.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*