Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Firma care a confecţionat statuetele pentru Gala Premiilor Operelor Naţionale colaborează cu scene din USA

Statuetele confecţionate pentru prima ediţie a Galei Premiilor Operelor Naţionale sunt confecţionate de  o firmă din Iaşi care colaborează cu mari scene din lume, în special cu cele din Chicago (USA).  La spectacolul care se va desfăşura sâmbătă seara, la Teatrul Naţional Vasile Alecsandri, din Iaşi, vor fi împărţite 33 de statuete, ce reprezintă o muză cu o harpă în mână, unor nume de marcă din lumea lirică românească. Premiate vor fi şi spectacole de la Operele Naţionale din Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara şi Constanţa, precum şi de la Opera Maghiară din Cluj-Napoca

Fiecare dintre statuete cântăreşte aproape un kilogram, e confecţionată dintr-o răşină specială şi e suflată cu aur şi cupru. Alte două statuiete de mari dimensiuni, 2,5 metri, vor fi create special pentru acest eveniment.

Pentru a mări şi mai mult suspansul, organizatorii vor aduce la Teatrul Naţional Vasile Alecsandri şi specialişti în gravură care vor inscripţiona numele câştigătorilor imediat ce aceştia vor coborî de pe scenă.

Gala se va desfăşura sâmbătă seară, de la ora 21.00, în sala Teatrului Naţional, la iniţiativa Operei Naţionale Iaşi, cu sprijinul Primăriei municipiului şi a Consiliului Judeţean.

Amfitrionii evenimentului vor fi Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române Iaşi şi Cosmin Marcovici, prim solistul ONRI.

Începând din acest an Gala Premiilor Operelor Naţionale va deveni o tradiţie. Spre deosebire de această primă ediţie când va fi organizată pe 8 iunie, Gala va fi organizată anual în luna septembrie, pe parcursul unei săptămâni, urmând ca sâmbăta să fie organizată seara premierilor. Indiferent de an, premiile vor fi acordate în direct la televizor.

Beatrice Rancea, organizatorul evenimentului, îşi doreşte ca astfel această primă ediţie a Galei Premiilor Operelor Naţionale să stimuleze operele din ţară ca în anul viitori să facă spectacole cât mai bune.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*