Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Muncitori puşi la treabă de ministrul Mediului

Vizita la Iaşi a ministrului Mediului Rovana Plumb a reanimat şantierele din Iaşi. După săptămâni în care lucrările păreau să fi stagnat sau chiar abandonate, joi mai mulţi muncitori echipaţi cu veste reflectorizante şi căşti de protecţie munceau de zor pe malul Bahluiului. În zona dintre Campusul Tudor Vladimirescu şi Podu Roş au fost aduse mai multe compactoare, dar şi un camion din care muncitorii descărcau de zor pereţi pe care i-au montat pe marginea râului. 
Lucările fac parte din proiectul intitulat ”Lucrări pentru reducerea riscului la inundaţii în bazinul hidrografic Prut – Bârlad”,care a fost aprobat de Comisia Europeană în luna august 2011. El este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, Axa 5 – lucrări de prevenire a riscului la inundaţii, investiţiile fiind estimate la 73 de milioane de euro. 
Proiectul prevede decolmatarea albiei râului Bahlui, stabilizarea malurilor, construcţia de diguri de apărare pe malul drept în zona cartierului Cicoarei. Vor fi construite alei pietonale, bănci, fântâni arteziene, iar iluminatul public de-a lungul cursului va fi refăcut. Peste albia râului vor fi construite poduri, magazine cu suveniruri, cafenele, terase, restaurante. Se vor reface parapeţii de apărare între Podul de Piatră şi Podul Tudor Vladimirescu, zonă în care vor fi ambarcaţiuni uşoare de agrement şi sportive, precum şi zone internet wireless.
Potrivit proiectului, lucrările trebuie finalizate în cursul acestui an.
http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*