Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Incubator de aproape 12 000 de euro pentru Spitalul de Obstetrica Ginecologie

Organizaţia Salvaţi Copiii a echipat, vineri, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza-Vodă” cu un incubator de transport în valoare de 11.718 euro. Suma a fost colectată, anul trecut, prin campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit şi totodată prin generozitatea companiilor şi a persoanelor fizice care au făcut donaţii în cadrul campaniei ”Bun venit pe lume!”

„Echipa Salvaţi Copiii este astăzi aici pentru a demonstra, prin donaţia incubatorului de transport, că viaţa copiilor noştri nu este o statistică! Stă în puterea noastră, a fiecăruia dintre noi, să contribuim la eforturile de salvare a vieţilor bebeluşilor. Ne bazăm în continuare pe susţinerea ieşenilor: redirecţionaţi şi anul acesta, până pe 25 mai, cei 2% din impozitul pe venit pentru continuarea acţiunilor de dotare a maternităţilor, astfel ca tot mai mulţi copii să se poată bucura de viaţă! ”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Incubatorul de transport neonatal oferit de Salvaţi Copiii este un modul mobil de Terapie Intensivă Neonatală, o mini-secţie echipată cu toate dispozitivele de care poate fi nevoie pe parcursul câtorva ore de transport ale bebeluşului cu probleme. Acest echipament asigură o temperatură constantăşi umiditate potrivite copilului născut prematur, dar şi un acces facil al echipei medicale în cazul apariţiei problemelor, cum ar fi ventilaţia mecanică. Aparatul are autonomie energetică prelungită, necesara transportului pe distanţe lungi.

În Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza-Vodă” s-au înregistrat 6001 de nou-născuţi în 2012, din care 314 au fost transferaţi din alte maternităţi, iar 96 s-au născut la domiciliu. 604 din totatalul bebeluşilor au fost prematuri.

Deşi burtica mamei este cel mai bun incubator de transport pentru un bebeluş, câteodată nou-născuţii se grăbesc să vină pe lume în condiţii mai puţin optime. Incubatorul de transport este cea mai apropiată variantă existentă de a transporta nou-născuţii prematuri bolnavi către centrele regionale de Terapie Intensivă Neonatală, acolo unde li se pot acorda atenţia şi tratamentele de care aceştia au nevoie”, a afirmat prof.dr. Maria Stamatin, şef secţie neonatologie. 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*