Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Ziua prevenţiei cardiovasculare la Iaşi

Societatea Romana de Cardiologie – Grupul de Lucru de Cardiologie Preventiva impreuna cu Romanian Athletic CardioClub, Primaria Municipiului Iasi, Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” Iasi, Liga Studentilor Medicinisti Iasi, Fundatia ” Hipocrat” – Centrul de readaptare sportiva pentru cardiaci – Iasi si Club Moving Iasi, organizeaza sambata 11 mai in Iasi, in parcul Copou “Ziua Preventiei Cardiovasculare la Iasi”. La aceasta actiune dedicata preventiei vor participa personalitati locale, reprezentanti de marca ai organizatorilor si personalitati medicale. Aceasta actiune are drept scop evidentierea importantei miscarii si sportului, oricare ar fi acestea,  ca factori de preventie a bolilor cardiovasculare.

Evenimentul va debuta la ora 09.30 cu un cros in parcul Copou, participantii vor avea de parcurs distanta de 3 km pentru femei si 4 km barbati, pe trei categorii de varsta, iar primii 100 de inscrisi vor primi tricouri. Pe toata durata crosului, la linia de finish, studentii/rezidentii voluntari vor determina tensiunea arteriala doritorilor si le vor imparti diverse pliante. Urmeaza o demonstratie de karate coordonata de catre prof. Florin Sabaiduc, incheiata cu un concurs de karate unde vor fi premiate primele 3 locuri: locul 1 cupa; locurile 2 si 3 – medalii. Intre orele 12.30-13.00 instructorul Moving Club Iasi Tudor Mihalache va antrena doritorii in cadrul unui program de exercitii in aer liber – Functional Trening.

Organizatorii doresc sa multumeasca tuturor sponsorilor care au inteles sa se implice in sustinerea acestui eveniment: firma DDI –  X Ray Diagnostic, Asociatia AthleticCardioclub,

DECATLON, Club Moving Iasi si Clubului Rotary.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*