Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

MRU a cerut la Iaşi coagularea forţelor de dreapta

Mihai Razvan UngureanuLiderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat vineri, într-o conferinţă susţinută la Iaşi, că în următoarele două săptămâni va iniţia discuţii cu liderii PDL, PNTCD şi UDMR pentru coagularea forţelor de dreapta. Această coagulare urmăreşte prezentarea unei liste comune la europarlamentare cât şi a unui candidat unic la alegerile prezidenţiale. Un alt subiect sensibil urmărit prin unificare este crearea unei opoziţii pe măsura guvernării USL – constituirea unui mare partid de dreapta sau a unei federaţii de partide. El va propune celorlalte partide şi organizaţii non-guvernamentale de dreapta ca la alegerile europarlamentare de anul viitor să se meargă cu o listă unică de candidaţi.

”Acesta este primul pas. Miza europarlamentarelor este foarte mare, nu este un divertisment electoral. De felul în care vom fi reprezentaţi în Europa şi de proporţia dintre stânga şi dreapta în Europa depinde numirea preşedintelui Comisiei Europene. Contează să avem măcar acelaşi număr de europarlamentari ai dreptei ca în 2009. Lista comună ar trebui să conţină nume reprezentative pentru cultura României, şi nu clienţi de partid. Prezenţa la europarlamentare este de regulă scăzută, însă o listă de oameni cu biografie convingătoare poate fi soluţia câştigătoare. Al doilea pas este legat de candidatul comun la prezidenţiale. Este nevoie de un candidat acceptat şi susţinut de toată lumea. Pentru asta e nevoie de dialog. Nu a rămas atât de mult timp pe cât cred alţii că este. Felul în care se va comporta dreapta, unitar sau nu, în 2014 influenţează substanţial rezultatul alegerilor din 2016”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

El a spus că discuţiile cu ceilalţi lideri ai dreptei vor începe de la mijlocul lunii mai. El a anunţat  totodată că pe 25 mai va lua parte la congresul UDMR, pentru a cere liderilor maghiar să susţină Forţa Civică să ajungă în Partidul Popular European. 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*