Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

 

Au ajuns la spital din cauza mâncării şi a băuturii

bolnavi in spitalUnul din trei pacienţi veniţi în aceste zile la spital a fost afectat de alcool, unul din patru de excesele alimentare, aproape unul din cinci a fost victima agresiunilor şi accidentelor casnice, iar unul din douăzeci a recurs la o tentative de suicid.

Potrivit medicilor, patologia a fost preponderant digestivă mergând de la gastrite, crize de ulcer, pancreatite, hemoragii digestive, tulburări de tranzit ce au necesitat evaluare rapidă clinică, imagistică şi biologică şi terapie de urgenţă.

Prognosticul este variabil depinzând de vârsta pacienţilor, patologia asociată cât şi de severitatea formei clinice şi modalităţile terapeutice. În cazurile  grave a fost nevoie de intervenţii chirurgicale de urgenţă şi de internări la terapie intensivă”, a declarat Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgenţă.

Excesele bahice şi băutura de proastă calitate au făcut ca mulţi pacienţi să ajungă la Urgenţe cu patologii determinate sau agravate de alcool. S-au înregistrat valori record ale alcoolemiei de până la 500 mg%  precum şi o tendinţă de egalizare a consumului între urban şi rural şi ca fenomen îngrijorător distribuţie uniform pe sexe şi grupe de vâstă

Unii au confundat sărbătoarea pascală cu un prilej distracţie profana iar conflictele pe fondul exceselor de alcool s-au soldat adesea cu creşterea numărului de cazuri de violenţă domestică. Nu au lipsit consumatorii de droguri de sinteză în scop recreaţional şi nici drogodependenţii ajunşi în sevraj din cauza etnobotanicelor.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*