Sâmbătă 11 Mai 2024, Actualizat acum 131 zile 12:00 am

 

Mii de copii înscrişi în clasa pregătitoare. Vezi cele mai căutate şcoli şi locurile rămase!

Peste 7800 de copii din judeţul Iaşi au fost înscrişi în clasa pregătitoare în urma primei etape de înscrieri. Părinţii mai au o speranţă. În 152 de şcoli din judeţ au rămas 2.759 de locuri libere.

De asemenea, deşi 618 copii din alte circumscripţii decât cea cărora aparţin au dorit să se înscrie la scolile preferate, doar 111 au şi fost înscrişi pentru că 206 au fost refuzaţi. Alţi 105 riscă să nu fie primiţi la nicio şcoală pentru că nu au bifat pe fişa de înscriere, ca a doua opţiune, dacă doresc să se înscrie la circumscripţia de care aparţin.

În urma primei etape de înscriere în clasa pregătitoare ISJ a suplimentat 13 clase pregătitoare, majoritatea fiind în Iaşi, una în Larga Jijia.
 
Cele mai solicitate şcoli din judeţ sunt Şcolile Generale ”Otilia Cazimir” şi ”George Alexandrescu”, acestea fiind pe locurile 4 şi 5 la nivel naţional. Ele sunt urmate, la mare distanţă, de Liceul Vasile Alecsandri (locul 30 la nivel naţional), Şcoala ”Titu Maiorescu” (locul 50 la nivel naţional).
 
Colegii de renume precum Colegiul Negruzzi se află pe locul 6 în topul preferinţelor părinţilor care au copiii de înscris în clasa pregătitoare, în timp ce Colegiul Eminescu se clasează pe locul 16, Şcoala Waldorf (11), Colegiul Garabet Ibrăileanu (13), Colegiul Wurmbrand – 34.
 
Supraaglomerarea unor unităţi şcolare din centrul municipiului Iaşi se datorează faptului că multe persoane care locuiesc în zona metropolitană din apropierea municipiului au preferat să îşi înscrie copiii la şcoli aflate în apropierea locului lor de muncă. Preferinţele părinţilor s-au axat şi pe nivelul competenţelor educatorilor şi învăţătorilor sau pentru infrastructură”, a declarat prof.dr. Camelia Gavrilă, şefa ISJ Iaşi.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*