Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Parteneriat între profesorii din Iaşi şi cei din Sibiu

ISJ IasiUn grup de 40 de elevi şi 23 de profesori -mentori MaST din judeţul Sibiu se află în perioada 16-18 aprilie, la Iaşi, într-o vizită de studiu. Vizita este organizată în cadrul unui proiect european „Mast Networking, calitate in dezvoltarea competenţelor cheie în matematică, ştiinţe şi tehnologii”, proiect în care Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi este partener.
 
Activităţile din cadrul vizitei de studiu vizează schimbul de experienţă între elevi şi profesori care au participat la Competiţiile „Şcoala MaST TOP” din anii I şi II de proiect, prezentări de proiecte realizate în cadrul Atelierelor de inovare şi creativitate, vizitarea Planetariului de la Facultatea de Matematică, a laboratoarelor de la Facultăţile de Fizică şi de Chimie, a Grădinii Botanice din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” şi a Laboratorului 3D de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi.
 
Relevanţa pedagogică şi ştiinţifică a proiectului constă în stimularea abordărilor interdisciplinare şi transcurriculare, în realizarea unor demersuri didactice creative, în care elevii interesaţi de ştiinţe găsesc răspuns la dorinţele şi preocupările lor, dar şi în creearea unui spaţiu de manifestare a aptitudinilor şi a intereselor ştiinţifice.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*