Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

 

PDL propune asocierea dintre CJ şi 15 administraţii locale pentru crearea unei reţele informatice

Grupul consilierilor judeţeni ai PDL a depus miercuri la Consiliul Judeţean Iaşi un proiect de hotărâre privind încheierea unui Acord de Parteneriat între CJ Iaşi şi 15 unităţi administrativ teritoriale din judeţ, în vederea accesării fondurilor puse la dispoziţie de către Ministerul pentru Societatea Informaţională pentru Operaţiunea 3.2.1 „Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”.

Obiectivul proiectului îl reprezintă “Achiziţionarea unui sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic, respectiv achiziţionarea serviciilor de dezvoltare şi implementarea soluţiilor software”.

Printre altele, efectul direct al acestui proiect de hotărâre pe care grupul consilierilor judeţeni ai PDL Iaşi l-a depus astăzi la Consiliului Judeţean este reprezentat de faptul că, pe raza celor 15 unităţi administrative partenere, adeverinţele necesare potenţialilor beneficiari ai Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) în perioada 2014-2020 se vor putea obţine mult mai uşor. Rezultatul final va fi dat de o creştere, la nivelul judeţului, a gradului de absorbţie a fondurilor europene destinate agriculturii, alocate în viitorul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene”, a declarat Liviu Gabriel Bulgaru, liderul grupului de consilieri judeţeni ai PDL Iaşi.

Achiziţionarea unui astfel de sistem informatic, destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic, va avea o serie de beneficii semnificative pentru judeţului Iaşi. Punctul forte va fi oferirea unui acces facil la serviciile administraţiei publice către toţi cei care doresc să aibă acces la informaţii, fie că este vorba despre locuitorii comunelor, reprezentanţii mediului de afaceri sau angajaţii unităţilor administrativ teritoriale partenere în acest proiect.

În condiţiile în care apelul de proiecte este valabil până la data de 5.06.2013, consilierii judeţeni ai PDL Iaşi solicită dezbaterea acestuia în prima şedinţă de CJ, pentru demararea cu rapiditate a procedurilor necesare în vederea încheierii acestui acord şi a tuturor formalităţilor ulterioare pentru depunerea cererii de finanţare.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*