Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

 

Conducerea Poliţiei Locale Iaşi a fost schimbată

Cei doi şefi de la Poliţia locală, Alexandru Hordilă şi adjunctul său, Aurel Harabulă, au fost schimbaţi din funcţii. Ei îşi vor putea continua activitatea în cadrul unor servicii subordonate municipalităţii. 
 
Primarul Gheorghe Nichita a anunţat, marţi, că a decis să îi schimbe pe cei doi de la şefia Poliţiei Locale din cauza furturilor celor trei busturi de bronz din Parcul Copou. Picătura care a umplut paharul a fost spargerea gemurilor de la intrarea principală în Primărie.
 
”Cel mai tare m-a durut că mă minţeau cu bună ştiinţă. Încă din 2004 am făcut eforturi considerabile pentru a dota Poliţia Comunitară, pentru a avea personal suficient şi calificat. Am dezvoltat această structură foarte bine şi am creat o structură care să menţină siguranţa orăşenilor, dar pentru ca să meargă bine lucrurile trebuie să stai tot timpul în stradă, să verifici tot timpul”, a spus primarul Gheorghe Nichita.
 
Alexandru Hordilă va fi încadrat, ca funcţionar public, la Direcţia de Asistenţă Comunitară. Fostul şef de la Poliţia Locală poate să conteste schimbarea sa din funcţie. 
 
În locul lui Hordilă, primarul Nichita negociază să-l aducă, temporar, pe comisarul şef Georgel Grumeza, şeful Biroului de Ordine Publică din cadrul IPJ Iaşi. În cazul în care IGPR îşi va da acordul, Grumeza va fi detaşat pentru următoarele şase luni la şefia Poliţiei Locale.
 
Primarul Gheorghe Nichita doreşte ca funcţia de adjunct al Poliţiei Locale să fie preluată de unul dintre angajaţii instituţiei.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*