Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Săptămâna porţilor deschise la ISU Iaşi

Pompieri- ISU iasiSediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi, dar şi subunităţile acestuia din Iaşi, Paşcani şi  Tîrgu Frumos “au fost luate cu asalt” de mii de elevi, interesaţi să afle ce înseamnă să fii pompier.

În cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale în perioada 1- 5 aprilie, grupuri de preşcolari şi elevi însoţiţi de cadre didactice sau părinţi au vizitat pompierii ieşeni. Copiii au primit informaţii detaliate şi adaptate vârstei lor despre autospecialele de intervenţie, tipurile de misiuni la care participă şi au asistat la demonstraţii efectuate cu tehnica folosită pentru stingerea incendiilor şi descarcerare.

Tot în această săptămână, personalul  Inspecţiei de Prevenire şi paramedicii SMURD au fost invitaţi să participe la activităţile organizate în mai multe şcoli şi grădiniţe din judeţ, unde au prezentat copiilor măsuri de prevenire, precum şi modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Totodată, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat exerciţii practice de evacuare şi demonstraţii de acordare a primului ajutor medical.

De asemenea, în perioada 1-7 aprilie, la Centrul de Conferinţe “Providenţa”, a fost organizat un  punct de informare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi, unde pompierii au prezentat vizitatorilor filme si spoturi educative, le-au explicat măsurile de prevenire a incendiilor şi  regulile de comportare în caz de cutremur sau la găsirea unor elemente de muniţie neexplodată. La acest eveniment a fost prezentată şi o autospecială de intervenţie, pentru a oferi participanţilor posibilitatea de a cunoaşte cât mai multe lucruri despre echipamentele utilizate în misiunile cu care pompierii se confruntă zi de zi.

Numărul tot mai mare de la an la an al cadrelor didactice şi al copiilor care au ales să ştie mai multe despre situaţiile de urgenţă scoate în evidenţă foarte buna colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. Aceste activităţi s-au dovedit a fi atât interesante dar şi utile, deoarece o parte dintre elevi visează acum să devină pompieri.

Astfel, copiii dar şi pompierii au avut de caştigat. Personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a fost încântat să-i aibă aproape pe cei pentru care uneori îşi riscă viaţa ca să-i salveze, iar copiii au fost foarte bucuroşi de toate lucrurile noi aflate. Putem spune ca a fost o săptămână deosebită şi că peste 5000 de copii, şcolari şi preşcolari din 53 unităţi de învăţământ au aflat cum trebuie să se comporte în timpul unui cutremur sau incendiu.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*