Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

Mii de elevi în vizită la USAMV Iaşi

Peste 2000 de elevi s-au bucurat de tehnicile inovative 3D ale USAMV şi alte falicităţi unice în Iaşi.  “Porţi deschise permanent”, concept implementat de către Universitatea de Ştiinţe Agricole şi  Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, se dovedeşte a fi din ce în ce mai util elevilor.

 Pe parcursul a cinci zile, în cadrul programului “Şcoala Altfel ” elevi din toate județele Moldovei au vizitat facultăţile, Aula Magna, biblioteca, laboratoarele 3D, baza sportivă şi cantina USAMV Iaşi. Mai mult decât atât, în cadrul proiectului “Student pentru o zi la USAMV Iaşi” elevii au putut asista la lecţii inedite susţinute chiar de către studenţi, în cadrul practicii pedagogice.

Colegiul Naţional “G. Ibrăileanu” Iaşi, Colegiul Economic de Turism, Grup Şcolar “Virgil Madgearu”, Colegiul Naţional “C. Negruzzi” Iaşi , Colegiul “Mihail Sadoveanu” Paşcani, Liceul “Regina Maria” din Dorohoi, Liceul Tehnologic “N.Iorga” Negreşti, Colegiul de Ştiinţe ale Naturii “Antipa” din Botoşani, Liceul Teoretic “Ştefan D. Luchian” din judeţul Botoşani sunt printre unităţile de învăţământ preuniversitar ai căror elevi s-au arătat interesaţi de oferta educaţională a USAMV Iaşi.

 În turul Universităţii, atât elevii cât şi profesorii s-au arătat a fi încântaţi de dotatea laboratoarelor, de Aula Magna “Haralamb Vasiliu”, de bibliotecă – una dintre cele mai moderne din spaţiul universitar ieşean. În topul aprecierilor s-a aflat Centrul de Vizualizare Avansată, unde tinerii au avut posibilitatea să vadă cum se poate studia cu ajutorul tehnicilor inovative din domeniul IT cum ar fi şi tehnologia 3D.

 Elevii şi-au manifestat interesul pentru consultaţiile demonstrative din clinicile de medicină veterinară, dar şi pentru laboratoarele performante de cercetare. Nu mai puţin importantă pentru elevi a fost şi baza sportivă a cărei dotare (terenuri de fotbal cu gazon artificial şi nocturnă, teren de baschet şi handbal, sala de fitness, terenuri de tenis, balon presostatic) i-a impresionat.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*