Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

 

CET Iaşi, sub sechestru

Reprezentanţii Primăriei Iaşi sunt nemulţumiţi că executorii judecătoreşti au venit joi la sediul CET Iaşi, pentru a pune sechestru pe instalaţiile funcţionale şi o turbină 25 MW. Acţiunea demarată de executorul judecătoresc este cu atât mai suspectă cu cât atât acesta, cât şi firma care a adjudecat licitaţia pentru deşeurile feroase, au fost informate de către municipalitate cet Iaside termenul de judecată pentru suspendarea procedurii executării silite, programată pentru vineri, 5 aprilie. 
 
Conducerea Primăriei Municipiului Iaşi este nemulţumită de metodele şi manevrele abuzive prin care executorul judecătoresc a decis să demareze procedurile de executare silită  a instalaţiilor funcţionale de la CET Iaşi.
 
Municipalitatea ieşeană şi-a exprimat nu o dată nemulţumirea faţă de acţiunile administratorului judiciar, care a pus în pericol patrimoniul Municipiului Iaşi şi, implicit, funcţionarea instalaţiilor de producere a agentului termic.
 
Prin organizarea unei licitaţii asupra căreia planează multe semne de întrebare, s-a ajuns în situaţia ca instalaţii funcţionale de la CET şi patrimoniul municipalităţii să fie ameninţate de interese obscure. Executivul Primăriei Municipiului Iaşi îşi exprimă convingerea că instanţa de judecată va decide în interesul Iaşului şi al ieşenilor, iar atacul asupra patrimoniului municipalităţii va fi stopat”, spune Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.
 
El a spus totodată că municipalitatea ieşeană a apelat deja la Parchet şi DNA pentru lămuri această situaţie şi pentru a stopa orice formă de abuz.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*