Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Noi trofee pentru Casa de vinuri Cotnari

casa de vinuri cotnariCasa de Vinuri Cotnari, cel de-al doilea mare producător din Podgoria Cotnari, şi-a îmbogăţit vitrina cu trofee cu două noi medalii de aur şi cinci medalii de argint.

Cu o medalie de aur a fost premiată Tămâioasa românească 2011 – sec – din gama COLOCVIU, la Concursul Internaţional de Vinuri de la Paris, şi tot cu o medalie de aur, la Concursul Internaţional de la Chişinău, a fost premiată Tămâioasa Românească 2011- demisec – din gama DOMENII.

Tămâioasa Românească 2011 – sec – din gama COLOCVIU, medaliată cu aur la Paris, nu a reuşit să obţină decât medalie de argint la Concursul Internaţional de la Chişinău, din cauza Regulamentului OIV, care nu permite că mai mult de 30% din vinurile aflate în concurs să fie medaliate cu aur.

Tot cu medalii de argint, la Concursul Internaţional de la Chişinău au fost medaliate două vinuri din gama Domenii ( Fetească Albă 2012- sec şi Busuioaca de Bohotin 2011-demisec) şi un vin din gama COLOCVIU ( Tămâioasă Românească 2012-sec).

Cea de a cincea medalie de argint primită de către CASA DE VINURI COTNARI la Concursul Internaţional de la Paris, a fost acordată tot unui vin din gama COLOCVIU, respectiv Fetească Albă 2011- sec.

Aceste aprecieri „culese ” la Concursurile Internaţionale confirmă că s-a
făcut „un pas cu

dreptul ” de către noul producător, CASA DE VINURI COTNARI, care a adoptat
o nouă orientare în ceea ce priveşte obţinerea vinurilor moderne.

Vinurile din noile game, seci şi demiseci, produse acum şi în Podgoria
Cotnari, reprezintă o „ameninţare” pentru vinurile din import (Chile,
Argentina, Australia etc).

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*