Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Fostul primar de Paşcani, deputatul Grigore Crăciunescu, este acuzat de conflicte de interese

Craciunescu GrigoreProcurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de deputatul Grigore Crăciunescu. Deputatul de la PNL de Iaşi este acuzat de conflict de interese pentru că în perioada în care a fost primar al municipiului Paşcani şi-a favorizat fiul în obţinerea unor contracte.

Din rezoluţia de începere a urmăririi penale procurorii au reţinut ca situaţie de fapt că, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, respectiv în calitate de primar al oraşului Paşcani, funcţie deţinută în intervalul 2008-2012, Grigore Crăciunescu a îndeplinit acte şi a participat la luarea de decizii prin care s-a realizat în mod direct un folos material pentru fiul său.
 
Învinuitul a perfectat, cu încălcarea dispoziţiilor legale, mai multe contracte cu societăţi comerciale în care figurează ca acţionar principal şi/sau administrator fiul său. Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, menţionează Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Fostul primar susţine că propriul cabinet stomatologic a fost transferat către fiul său, şi el medic stomatolog. Potrivit acestuia, activitatea a fost concesionată în baza unui contract.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*