Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

Cucurs naţional de pian la Colegiul Naţional de Artă “O. Băncilă”

pian concursÎn intervalul 22-23 martie 2013, la Colegiul Naţional de Artă “O. Băncilă” din Iaşi are loc cea de-a treia ediţie a Concursului Naţional de Interpretare Pianistică „Piano ArtIs”, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judeţean Iaşi și Universitatea de Arte „George Enescu”.

Competiţia cuprinde patru secţiuni, începând cu preşcolari şi terminând cu ciclul liceal, regulamentul impunând interpretarea unui repertoriu edificator sub aspect tehnic şi expresiv.

Concursul „Piano ArtIs” a luat fiinţă în anul 2011, la iniţiativa catedrei de pian a Colegiului National de Arta Octav Băncilă și a doamnelor profesoare Carmen Șoltuz (șef de catedră) şi Roxana Ota, ajungând astăzi la o largă amploare la nivel naţional. În acest an s-au înscris aproximativ 70 de elevi din oraşe precum Bucureşti, Ploieşti, Sighetul Marmaţiei, Tulcea, Cluj, Bacău, Roman, Suceava sau Piatra Neamţ. De asemenea, așa cum s-a întâmplat în fiecare an, suntem bucuroşi să avem printre candidaţi şi elevi din Republica Moldova.

Membrii juriului, personalităţi marcante ale pedagogiei pianistice româneşti, provin din cele mai importante centre culturale ale ţării: Bucureşti, Cluj şi Iaşi. Manifestarea ce se va desfãşura în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” începe vineri, 22 martie, la ora 9.00 şi se va încheia sâmbătă, 23 martie, la ora 16.00, cu festivitatea de premiere şi cu gala laureaţilor.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*