Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Ciuhodaru vrea o nouă lege a sănătăţii

ciuhodaru tudor in ParlamentDeputatul PP-DD Tudor Ciuhodaru atrage atentia ministrului sanatatii asupra numeroaselor nemultumiri legate de functionarea sistemului sanitar. Deputatul considera ca actuala lege a sanatatii nu asigura interesele de pacientilor si solicita Ministerului Sanatatii elaborarea unei noi legi a sanatatii bazata pe evaluarea reala a sistemului de sanatate si studii de impact a modificarilor propuse.

Avem trei lucruri certe in sanatate. In primul rand nemultumirea generalizata legata atat de functionarea sistemului cat si de actuala lege a sanatatii. In ciuda zecilor de modificari facute prin ordonante de guvern sau ordine de ministru cele 863 de articole din  actuala lege 95/2006 starnesc azi doar numeroase critici atat din partea pacientilor cat si din partea personalului medical si a asiguratorilor. In al doilea rand lipsa unor date sigure despre realitatile din sistem datorata absentei unui control eficient al raportarilor teritoriale, cat si dificultatilor in accesarea datelor detinute de casa nationala de sanatate. In al treilea rand vorbim in 2013 de cel mai mic procent din PIB din UE alocat sanatatii”, sustine Ciuhodaru.

Parlamentarul de Barlad afirma ca recentele declaratii ale oficialitatilor au accentuat incertitudinile privind organizarea sistemului de sanatate. Potrivit acestuia, „ele raman doar simple simple experimente de reforma televizata atat timp cat nu exista o evaluare serioasa a sistemului de santatate si un studiu de impact al modificarilor propuse”.

Ciuhodaru considera ca elaborarea unei noi legi a sanatatii e la fel de importanta ca si Constitutia. De aceea, el solicita guvernantilor ca „acest deziderat sa fie realizat cat mai rapid fara a tine cont de coloratura politica.”

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*