Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

 

„Gheaţa fierbinte” sau fluturii metalici care dau din aripi, prezentate de Universitatea Gheorghe Asachi

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) organizează joi, cu prilejul Târgului Internaţional RIUF, o serie de manifestări unice în rândul universităţilor ieşene. TUIAŞI  va desfăşura atât o sesiune de prezentare inedită la standul expoziţiei, cât şi experimente surprinzătoare, special dedicate elevilor, la sediul fiecărei facultăţi.

La standul expoziţiei de la Hotel Unirea, studenţi şi profesori ai TUIAŞI vor susţine  o sesiune de prezentare cu prilejul căreia vor derula simulări inedite. Aceasta va avea loc de la 13.30 la 14.15 şi îi va aduce la RIUF pe câştigătorii concursului Freescale Cup, premianţii finalei competiţiei internaţionale de la San Antonio, în SUA, pentru că au construit cea mai rapidă maşină inteligentă care a urmat un anumit traseu, stabilit pe loc.

La expoziţie, vor avea loc experimente precum „Gheaţa fierbinte” sau „Detectorul de  Minciuni”. La eveniment vor fi prezenţi şi roboţi inteligenţi care răspund la comenzile utilizatorului sau fluturi din metal care pot fi convinşi prin anumite mişcări să dea din
aripi.

De asemenea, la toate cele unsprezece facultăţi ale TUIAŞI se vor organiza vizite, experimente şi expoziţii. Se vor realiza prelucrări 3D pentru modele de avioane şi maşini, prototipuri virtuale pentru modele personalizate de încălţăminte şi tricotaje sau „Experimente supriză în domeniul construcţiilor”, iar elevii vor putea afla cum se         fabrică hârtia sau cum se comportă materialele metalice inteligente.

Facultăţile îşi vor prezenta laboratoarele şi le vor facilita liceenilor întâlnirea cu potenţiali angajatori şi cu reprezentaţii ligilor studenţeşti. Tot cu acest prilej,  elevii vor avea posibilitatea să viziteze Campusul „Tudor Vladimirescu” sau să asiste la prelegeri
interactive.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*