Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Doi cetăţeni moldoveni au rămas fără autoturisme pentru contrabandă cu ţigări

auto cu tigariMiercuri dimineaţă, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Sculeni, unitate subordonată Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, în colaborare cu poliţiştii de frontieră, au descoperit 7 320 bucăţi ţigarete de contrabandă în două mijloace de transport ce veneau din Republica Moldova. Autoritatea vamală a aplicat amenzi contravenţionale în cuantum de 10 000lei şi a dispus reţinerea în vederea confiscării a celor 2 autoturisme deoarece aveau locaşuri special amenajate pentru disimularea ţigărilor de contrabandă.

 În dimineaţa de 13 martie 2013, în jurul orei 7.30,  într-un un interval de 15 minute, s-au prezentat pentru control vamal, la Biroul Vamal Sculeni,  două autoturisme marca VOLKSWAGEN PASSAT, înmatruculate în Republica Moldova, conduse de cetăţeni moldoveni

La controlul amănunţit efectuat de inspectorii vamali au fost descoperite ascunse şi nedeclarate 7 320 (366 pachete) ţigarete de diverse mărci în cele două maşini, respectiv 211 pachete ţigări marca PLUGARUL într-unul din autoturisme şi 155 pachete ţigări marca WINSTON în celălt.

Modalitatea de ascundere a ţigărilor a fost identică, acestea se aflau în roţi, în locaşuri obţinute prin modificarea prin sudură a structurii acestora.

Conform prevederilor legale în vigoare, autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării ţigaretele şi cele 2 mijloace de transport care aveau modificări structurale confecţionate în scopul disimulării ţigărilor de contrabandă. Cei doi şoferi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 5 000lei fiecare.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*