Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Forţa Civică protestează faţă de politica externă a lui Ponta

Forta Civica la Prefectura IasiO delegaţie formată din câteva zeci de persoane au mers joi la Prefectura Iaşi pentru a depune petiţia „Viitor european pentru România”. Cei de la Forţa Civică spun că demersul vine pe fondul declaraţiilor făcute în ultima perioadă, de reprezentanţii Guvernului USL (PSD şi PNL) pe tema Schengen.     

Apreciem că actuala poziţie a guvernului USL este o dovadă de incompetenţă şi alterare a mandatului primit de la cetăţenii României. De aceea, prin petiţia depusă, Forţa Civică solicită demisia imediată a Ministrului de Externe, Titus Corlăţean, precum şi a prim-ministrului Victor Ponta, ambii autori ai unor declaraţii care se pun în contradicţie cu valorile europene la care România a aderat începând cu anul 2007. De asemenea, solicităm Guvernlui exprimarea unei poziţii pro-europene, de finalizare a integrării României în UE, având drept obiective prioritare aderarea la spaţiul Schengen şi intrarea în zona Euro”, spune Dragomir Tomaşeschi, liderul filialei Iaşi a Forţei Democratice.

Participanţii la manifestarea de azi  au vrut să atragă totodată atenţia Guvernului USL (PNL şi PSD) că integrarea completă în UE nu se poate realiza fără următorul pachet de măsuri cum ar fi: Revocarea din funcţii cuprinse în structurile guvernamentale centrale a tuturor celor care se află în conflict cu legea sau în situaţii de incompatibilitate; Urgentarea, prin proceduri corecte şi agreate de Comisia Europeană, a numirilor în funcţie a procurorului general şi seful DNA; Protejarea instituţiilor juridice împotriva atacurilor frecvente venite din sfera politică.
Forţa Civică Iaşi anunţă că va face demersuri pentru organizarea unui miting de protest împotriva ”atitudinii iresponsabile şi sfidătoare a Guvernului USL”.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*