Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

 

Patru negri, prinşi la frontiera cu Republica Moldova

retineri de negri migranti la frontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat şi reţinut patru persoane din Camerun, Gabon, Congo şi Bangladesh care intenţionau să intre ilegal în România, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 28 februarie a.c., în jurul orei 06.00 operatorul care executa misiunea la sistemul de supraveghere ce funcţionează pe principiul termoviziunii instalat la Sectorul Poliţiei de Frontieră Folteşti, judeţul Galaţi, a observat, în apropierea malului râului Prut, un grup de patru persoane, care se deplasa pe jos dinspre Republica Moldova spre România.

Imediat la faţa locului s-au deplasat poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector, care au depistat şi reţinut patru bărbaţi de origine afro-asiatică, care nu deţineau documente de identitate asupra lor, motiv pentru care au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate împreună cu autorităţile de graniţă ale Republicii Moldova s-a stabilit că bărbaţii sunt cetăţeni din Camerun, Gabon, Congo şi Bangladesh, cu vârste cuprinse între 23 şi 35 de ani, care au trecut râul Prut cu ajutorul unei ambarcaţiuni, pe care ulterior au abandonat-o, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Poliţistii de frontieră au întocmit celor patru persoane lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*