Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Senatorul PDL Dumitru Oprea cere Guvernului să clarifice motivele reale ale anulării prezenţei României la Târgul de turism de la Munchen



oprea dumitruSenatorul PDL Dumitru Oprea îşi exprimă nemulţumirea faţă de bâlbele guvernului Ponta în sprijinirea turismului românesc. Este vorba despre anularea/neaprobarea participării României la Târgul internaţional de turism de la München. Acest lucru este cu atât mai regretabil cu cât acesta era pe lista evenimentelor de profil agreate, aprobate şi anunţate public de Ministerul pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism, condus de Maria Grapini.

Parlamentarul ieşean consideră că această măsură confirmă încă o dată lipsa de predictibilitate a guvernului Ponta pentru domeniul afacerilor. Dumitru Oprea a subliniat faptul că decizia unilaterală şi discreţionară a ministrului Grapini a surprins operatorii români de turism, care şi-au pregătit din timp participarea, inclusiv prin conceperea unor oferte de promovare turistică a României.

În acest condiţii, senatorul PDL a avut luni,  o intervenţie la adresa ministrului delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism, Maria Grapini, în care solicită justificarea absenţei delegaţiei noastre în Germania, după ce participarea fusese confirmată organizatorilor Târgului din München.

Guvernul USL confirmă încă o dată lipsa de predictibilitate pentru domeniul afacerilor, iar prin deciziile şi declaraţiile de săptămâna trecută nu faceţi decât să demonstraţi acest lucru, prin anularea/neaprobarea participării României la Târgul internaţional de turism de la München. În condiţiile în care acesta se află pe lista evenimentelor de profil agreate, aprobate şi anunţate public de Ministerul pe care îl coordonaţi. Această decizie unilaterală şi discreţionară a surprins operatorii români de turism, care şi-au pregătit din timp participarea, inclusiv prin conceperea unor oferte de promovare turistică a României, menite a spori atractivitatea”, spune senatorul PDL Dumitru Oprea.

De asemenea, Dumitru Oprea a cerut să se specifice setul criteriilor de eficienţă în funcţie de care s-a stabilit că este lipsită de oportunitate prezenţa firmelor româneşti la acest eveniment, respectiv care ar fi fost efortul financiar bugetar al statului pentru susţinerea lor. Nu în ultimul rând, parlamentarul ieşean a ridicat şi problema pagubelor înregistrate de firmele de turism care au angajat cheltuieli pentru a participa la ediţia din acest an a Târgului.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*