Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

750 de pachete de ţigări descoperite de poliţiştii de frontieră ieşeni

politia de frontiera iasiEchipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni a descoperit în autovehiculele conduse de doi cetăţeni români aproximativ 15.000 de ţigarete cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare totală de 6.654 de lei. Duminică dimineaţa, , în jurul orelor 09.10 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, un bărbat în vârstă de 36 de ani, care se afla la volanul unui autovehicul marca Volkswagen.
 
”Având la bază valorificarea unei informaţii aflate în lucru, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului, în urma căruia a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în pereţii laterali pachete cu ţigări de diferite mărci cu timbru de acciză R. Moldova. Inspectorii vamali au luat măsura reţinerii ţigaretelor în vederea confiscării şi au sancţionat contravenţional persoana respectivă cu amendă în valoare de 5.000 lei”, a explicat inspector principal de poliţie Denis Mihaela Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.
 
La scurt timp, s-a prezentat în acelaşi punct de trecere a frontierei, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, un ieşean în vârstă de 33 de ani, care conducea un autoturism marca Volvo.
 
Ca şi în primul caz având la bază valorificarea unei informaţii aflate în lucru şi de această dată poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, în urma căruia a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în bordul şi sub bancheta din spate a autoturismului ţigări de diferite mărci cu timbru de acciză R. Moldova.
 
În acest caz, autoritatea vamală a luat măsura reţinerii ţigaretelor în vederea confiscării şi au sancţionat contravenţional persoana în cauză cu amendă în valoare de 7.000 lei.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*