Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

 

Casa de Insolvenţă Transilvania continuă programul “Redresarea business-urilor aflate în dificultate”

Peste 20 de primari din localităţile judeţului Iaşi şi 30 de manageri au aflat de la specialiştii Casei de Insolvenţă Transilvania, liderul pieţei de insolvenţă din România, care sunt efectele insolvenţei asupra societăţilor comerciale şi a unităţilor administrativ-teritoriale.

 Întâlnirile au fost organizate în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi şi fac parte din programul “Redresarea business-urilor aflate în dificultate”. Iniţiat de către CITR la nivel naţional, programul îşi propune educarea şi informarea mediului de afaceri român privind restructurările în şi în afara insolvenţei.

Ne dorim ca prin aceste seminarii să explicăm procesul insolvenţei şi să clarificăm cum se manifestă aceasta în funcţie de context, fie că vorbim de mediul business, sau cel al unităţilor administrativ-teritoriale. Dorim ca în urma acestor sesiuni, managerii şi antreprenorii să înţeleagă faptul că insolvenţa oferă multe soluţii, aşa încât dacă se confruntă cu o astfel de situaţie dificilă, să poată lua o decizie corectă, în cunoştinţă de cauză”, a declarat Vasile Godîncă-Herlea, managing partener al CITR, coordonatorul Departamentului de Pregătire Profesională al societăţii.

 Programul de educare şi informare se desfăşoară la nivel naţional şi are două componente distincte: un workshop dedicat companiilor ce s-ar putea întâlni la un moment dat cu situaţia insolvenţei sau cu necesitatea reorganizării business-ului şi un seminar despre insolvenţa unităţilor administrativ-teritoriale, ce doreşte să explice noile prevederi ale Ordonanţei Guvernamentale şi cum influenţează acestea activitatea primăriilor şi consiliilor judeţene.

 În cadrul workshop-ului ”Prevenţia insolvenţei şi metode de restructurare”, adresat managerilor şi directorilor financiari, specialiştii Casei de Insolvenţă Transilvania au prezentat informaţii legate de procedura insolvenţei, oferind atât soluţii de prevenire, cât şi metode eficiente de redresare în cadrul procedurii. Informaţiile oferite îi pot ajuta pe antreprenori, manageri sau directori financiari să înţelagă cât de importantă este accesarea la timp a procedurii insolvenţei, sau demararea în timp util a unui plan de restructurare.

Cred că este important să înţelegem mult mai în detaliu insolvenţa. Este nevoie de asta, deoarece companiile încă nu ştiu multe lucruri despre procedură. Astfel de seminarii ne ajută să înţelegem cum să privim situaţia companiei în ansamblu pentru a identifica posibilele ameninţări”, a spus Anca Balaban, Manager ADS Trade, participantă în cadrul seminarului.

Seminariile destinate specialiştilor din Primării şi Consilii Judeţene au urmărit modul în care noua Ordonanţă Guvernamentală nr. 46/2013 privind insolvenţa unităţilor administrativ-teritoriale are efecte asupra instituţiilor şi cetăţenilor. Ea poate fi o soluţie reală pentru problema datoriilor acestora, dacă se ţine cont de specificul situaţiei acestor instituţii, care nu pot fi radiate, precum societăţile comerciale.   

Sunt de mare ajutor aceste sesiuni de prevenire prin educaţie. Ordonanţa privind insolvenţa unităţilor administrativ-teritoriale a fost făcută în viteză. Tocmai de aceea, prin acest eveniment, am avut ocazia să ne lămurim asupra unor aspecte neclare”, a completat Marcel Turcu, primarul localităţii Andrieşeni.

Sesiunile sunt iniţiate de Departamentul de Pregătire Profesională al Casei de Insolvenţă Transilvania şi ţinute de specialişti CITR, cu experienţă de peste 10 ani în administrarea insolvenţelor şi restructurări de business.

Programul este în faza pilot, demarată în intervalul mai-iulie 2013 în 9 judeţe şi Bucureşti. Ulterior, programul se va dezvolta cu noi arii şi alte componente începând din toamna acestui an.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*