Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Soprana Ana Maria Donose s-a întâlnit cu tenorul Roberto Alagna

Tânăra soprană a Operei Naţionale Române Iaşi, Ana Maria Donose, a petrecut de curând o săptămână în capitala Austriei pentru a studia rolul Violetta din ”La Traviata”, de G. Verdi, sub îndrumarea marelui bariton George Petean.  În aceeaşi perioadă, la Viena a avut loc spectacolul ”Tosca”, de G. Puccini, unde Ana Maria a avut deosebita plăcere de a-l cunoaşte pe celebrul tenor Roberto Alagna.

Roberto Alagna este un om deosebit. Ne-am întâlnit în culise la spectacol şi am vorbit în limba română. M-a impresionat foarte mult cum a interpretat rolul Mario Cavaradossi. Mi-au dat lacrimile. A fost foarte bucuros să mă cunoască şi sperăm să şi cântăm împreună”, dezvăluie soprana.

Zilele trecute, Ana Maria Donose a cântat alături de mezzosoprana Maria Jinga, tenorul Liviu Indricau şi baritonul Daniel Pop, în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a manifestării intitulate ”Bucharest Music Film Festival”.  Împreună cu artiştii menţionaţi, Orchestra Naţională Radio şi dirijorul Tiberiu Soare au invitat bucureştenii la o seară dedicată celor mai frumoase şi mai cunoscute arii din opere.

A fost prima mea colaborare cu maestrul Tiberiu Soare şi mi-a zis încă de la repetiţie că sunt prima soprană pe care a întâlnit-o care a respectat întru totul indicaţiile din partitura operei ”Boema”, de G. Puccini. M-am simţit foarte onorată, iar experienţa de la Bucureşti, cu mii de oameni care au asistat la concert, a fost splendidă!”, mai spune Ana Maria Donose.

Pe lângă multe alte colaborări în ţară şi străinătate, tânăra soprană va susţine în august un concert în aer liber, la Sibiu, la invitaţia tenorului Teodor Ilincăi.

Ana Maria Donose a devenit solistă a Operei Naţionale Române Iaşi din toamna anului 2012. Ea a debutat cu succes în opera balet ”Indiile galante”, de Jean Philippe Rameau (Hebe)  şi în ”Troienele”, dupa Euripide (Elena, Andromaca), ambele spectacole în regia maestrului Andrei Şerban. De curand a debutat şi în ”Aida”, de G. Verdi, interpretând rolul Marii Preotese, şi în musicalul ”Sunetul muzicii”, de Richard Rodgers, unde a interpretat-o pe Elsa. De asemenea, a fost nominalizată la prima ediţie a Galei Premiilor Operelor Naţionale pentru cel mai bun debut.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*