Marti 19 Martie 2024, Actualizat acum 78 zile 12:00 am

 

Topul filmelor inspirate din jocuri video cu cele mai mari încasări în întreagă istorie

imagineSuccesul unor jocuri video a dus la apariția a numeroase filme, dar metoda s-a dovedit cel puțin la fel de productivă și invers. Există și jocuri video inspirate din filme, unele de un real succes.

Spiderman și Transformers sunt două cazuri elocvente, dar în ultima vreme și sloturile inspirate din filme sunt din ce în ce mai apreciate de fanii genului. Spre exemplu, Narcos, un joc produs de furnizorul de conținut pentru cazino NetEnt, este deja în Top 5 sloturi la Vlad Cazino, la nici un an de la lansare (mai 2019), alături de alte titluri precum Starbust, Book of Ra sau Sizzling Hot.

Și cum între cele două domenii există multe legături, acum vă vom prezenta un top al celor mai bune 6 filme inspirate din jocuri video, cu cele mai mari încasări din istorie.

 

  1. Warcraft

 

Având la bază legendarul joc de strategie Warcraft, filmul a apărut în 2016 și a fost creat de Universal Pictures. Nu s-a bucurat de prea multe recenzii pozitive, dar este filmul inspirat de jocuri video cu cele mai mari încasări din întreaga istorie: 439.048.914 milioane de dolari.

 

  1. Detective Pikachu

 

Filmul inspirat din celebrul joc creat de Nintendo a fost lansat pe 10 mai 2019. A beneficiat de recenzii foarte bune și s-a bucurat de un succes major și nu doar în rândul copiilor. Warner Bros a dat lovitura cu Detective Pikachu, având încasări de 433.005.346 milioane de dolari.

 

  1. Rampage

 

Dwayne “The Rock” Johnson este principalul protagonist în filmul creat tot de Warner Broș, ce a apărut pe piață în aprilie 2018. Inspirat din jocul clasic creat de WB Games, filmul Rampage a avut încasări de 428.028.233 de milioane de dolari.

 

  1. Prince of Persia: The Sands of Time

 

Filmul a apărut în 2010 și a fost produs de Walt Disney Studios Motion Picture, având la baza jocul creat de Ubisoft în 1989. Jocul a fost un succes major în acele vremuri, cu un game play inovativ. În film îl regăsim astfel pe Dastan, un orfan adoptat de regele Imperiului Persan. Filmul a avut încasări de 335.154.643 de milioane de dolari și s-a bucurat de un succes major din acest punct de vedere, chiar dacă recenziile au fost mai mult negative.

 

  1. Resident Evil: Afterlife

 

Filmul a apărut în 2010 și a fost creat de Screen Gems. De altfel, întreaga franciza Resident Evil s-a bucurat de un succes major, cu încasări impresionante. Acestea pornesc de la jocul Resident Evil apărut prima dată în 1996, în care joci rolul unui ofițer din trupele speciale în lupta cu diverse creaturi odioase. Resident Evil: Afterlife a avut încasări în valoare de 300,228,084 de dolari la Box Office.

 

  1. Lara Croft: Tomb Raider

 

Filmul produs de Paramount Pictures a apărut pe 15 iunie 2001 și ne prezintă aventurile Larei Croft. Primul joc Tomb Rider a apărut în 1996 și este una dintre cele mai longevive francize din industria jocurilor video. A fost primul joc care a avut succes și în rândul celor care nu sunt foarte pasionați de gaming.  În ce privește filmul din 2001, acesta a avut încasări în valoare totală de 274,703,340 de dolari.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*