Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

 

Percheziţii la Primăria Iaşi, la locuinţa primarului Gheorghe Nichita, dar şi la locuinţa directorului adjunct al Poliţiei Locale

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, joi dimineaţă, la Primăria municipiului Iaşi, la vila din Copou a  primarului Gheorghe Nichita, la locuinţa directorului adjunct al Poliţiei Locale Iaşi, dar şi la alte imobile.
În urma percheziţiilor făcute la locuinţa adjunctului Poliţiei Locale Iaşi, Georgel Grumeza, procurorii au găsit ţigări cu marijuana.
Descinderile  au loc în dosarul care îi vizează pe primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, şi pe şeful Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Mihai Hliboceanu.

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise de la începutul anului 2015 până în prezent. În cursul zilei de 30 aprilie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 21 locații situate în județul Iași, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, se precizează în comunicatul DNA.

Potrivit unor surse judiciare, Gheorghe Nichita este cercetat pentru că, abuzând de funcția deținută, ar fi instigat mai mulți polițiști să efectueze supravegheri operative și investigative în cazul unor persoane.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*