Marti 19 Martie 2024, Actualizat acum 78 zile 12:00 am

 

Un tânăr din Iaşi şi-a anunţat sinuciderea pe Facebook: „Nu am reuşit să renunţ la diavol”

Un tânăr de 27 de ani din Iaşi s-a spânzurat cu un cordon de fereastră după ce, în prealabil, şi-a anunţat decizia prin intermediul contului său de Facebook. Un prieten a sunat la 112 însă poliţiştii au ajuns la faţa locului prea târziu, tânărul fiind decedat.

Tânărul Marian Chiraşcu lucra la o frizerie din oraş şi, potrivit postărilor de pe pagina sa de Facebook, era foarte apreciat de clienţi. Vineri seară, tânărul de 27 de ani a postat un mesaj pe Facebook în care şi-a anunţat sinuciderea, invocând problemele pe care le-ar fi avut cu jocurile de noroc.

„Acestea îmi sunt ultimele cuvinte. Ştiu că doare, am fost prost nu am reuşit să renunţ la diavol. Jocurile m-au dus aici, mă voi duce alături de fratele meu. ADIO”, a postat Marian Chiraşcu pe Facebook.

La scurt timp după postarea acestui mesaj un prieten de-al său a sunat la 112. Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei, Marian a fost găsit de agenţi spânzurat cu un cordon de fereastră.

„În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă. Urmează să fie efectuată necropsia pentru a se stabili cauza decesului. Cercetările continuă”, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

A pierdut la păcănele

Poliţiştii şi un echipaj SMURD au ajuns la apartamentul acestuia şi l-au găsit pe băiat spânzurat. Medicii de la SMURD l-au resuscitat, dar nu au mai avut ce face şi au declarat decesul. “Poliţiştii au fost sesizaţi vineri la ora 23.55 despre faptul că un tânăr în vârstă de 27 de ani a fost găsit spânzurat în apartamentul său. Corpul a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, iar în cauză a fost deschis un dosar de moarte suspectă”, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei, potrivit NewsPro.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, cu puţin înainte de a se spânzura tânărul jucase o sumă mare de bani la păcănele, venise acasă, a vândut un obiect electrocasnic, apoi s-a întors la sala de jocuri pentru a recupera ceilalţi bani. Dar nu a avut noroc şi a pierdut şi suma de care făcuse rost. Potrivit unor apropiaţi ai băiatului, una dintre ipotezele sinuciderii tânărului a fost că a pierdut toţi banii la păcănele, deşi cu suma respectivă trebuia să îşi aducă fratele din Anglia, să-l înmormânteze. Acesta avea bani împrumutaţi de la cunoscuţi, inclusiv de la patronul frizeriei unde lucra, pentru a aduce corpul fratelui său din Anglia.

„Ştiu că fratele său se spânzurase în Anglia, în urmă cu o săptămână, după ce se despărţise de prietena sau soţia lui. Îi trebuiau vreo 5.000 de euro, din câte am înţeles. A luat 20.000 de lei de la patronul său, şi îi mai trebuiuau câteva sute de euro. A decis să meargă la păcănele să facă rost de ceilalţi bani, însă i-a pierdut. A mai cerut alţi 20.000 de lei de la patron şi i-a pierdut şi pe aceia la jocuri. Asta am auzit şi noi”, a spus unul dintre apropiaţii tânărului. Tot apropiaţii sinucigaşului au spus că acesta din urmă şi fratele său au crescut la orfelinate, iar de înmormântare se ocupă o rudă. În acest sens, prietenii şi cunoştinţele au organizat zilele trecute o chetă pentru înmormântarea băiatului. Fratele său din Anglia va fi incinerat în această ţară.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*