Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Şofer băut oprit cu focuri de armă de poliţişti

Un şofer băut a fost oprit, în noaptea de luni spre marţi, de poliţiştii ieşeni abia după ce oamenii legii au făcut uz de armamentul din dotare. Şoferul conducea dinspre B-dul N. Iorga către podul Alexandru cel Bun, dar nu avea centura de siguranţă şi maşina avea o traiectorie sinuoasă.

S-a încercat oprirea autoturismului folosindu-se sistemele acustice şi luminoase, conducătorul auto refuzând să oprească. Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia reuşindu-se blocarea autoturismului pe str. Râşcanu.
Conducătorul auto a oprit autoturismul, iar  în momentul în care agenţii de poliţie au coborât din autospecială, acesta a plecat în trombă.

Poliţiştii au somat conducătorul auto să se oprească, folosindu-se armamentul din dotare, fiind executate focuri de armă în plan vertical. Conducătorul auto a refuzat să oprească, iar poliţiştii au continuat urmărirea sa, fiind efectuate focuri de armă asupra pneurilor. În apropierea Gării Internaţionale Nicolina autoturismul s-a oprit, şi întrucât ocupanţii au încercat să fugă s-a procedat la imobilizarea acestora.

Şoferul mirosea a alcool. El se numeşte Andrei A., de 22 de ani, din comuna Ţibana şi avea o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şoferul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Autoturismul a fost imobilizat la garajul Poliţiei din municipiului Iaşi în vederea continuării cercetărilor.
În urma folosirii armamentului din dotare, nu au fost provocate vătămări corporale sau leziuni persoanelor din autoturism.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul de către un şofer care se afla sub influenţa alcoolului”, se arată într-un comunicat al IPJ Iaşi.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*