Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Minor găsit în şoc hipotermic pe malul unui râu după ore întregi de căutări cu bărci, un elicopter, dar şi câini de urmă

Un elev de 14 ani a pus pe jar autorităţile după ce nu a mai fost găsit de familie. Marţi dimineaţă, fratele său, Mihai N., din satul Hermeziu, comuna ieşeană Trifeşti, a sesizat Poliţia după ce l-a căutat pe fratele său timp ce o oră, iar la marginea satului Hermeziu, pe malul râului Prut, a fost găsit ghiozdanul, existând suspiciunea ca minorul să se fi aruncat în albia râului Prut.

S-a constituit o echipă de căutare a minorului formată din polițiști de ordine publică, investigatii criminale și criminaliști (cu câine de urmă), lucrători ISU cu 2 bărci, 2 auto şi 1 elicopter,  lucrători ITPF Iaşi cu 2 auto; jandarmi cu 1 auto; pompieri voluntari din cadrul Primăriei Trifeşti, precum şi aproximativ 70 de cetăţeni din localitate, care au desfăşurat activităţi de căutare a minorului în albia râului Prut, pe malul acestuia, în localităţile învecinate şi la diferiţi prieteni ai acestuia.

În urma desfăşurării activităţilor specifice de căutare, la ora 11:20, copilul a  fost depistat de o echipă de polițiști de frontieră. Acesta se afla la baza digului de la ieşirea din pădurea satului Vladomira, comuna Trifeşti, la circa 4,5, km de locul unde acesta a abandonat ghiozdanul. Minorul era în viață și se afla în șoc hipotermic. A fost fost preluat de o ambulanţă din cadrul Serviciului de Ambulanţă Iaşi şi transportat la Spitalul de Copii Sf. Maria Iaşi pentru investigaţii suplimentare.

„Cercetările continuă pentru clarificarea tuturor împrejurărilor ce țin de acest eveniment”, se arată într-un comunicat al IPJ Iaşi

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*