Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

 

Ieşean prins în timp ce încerca să introducă telefoane mobile în penitenciar

Poliţişti de frontieră din cadrul structurii Pază şi Control Acces a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat un bărbat care intenţiona să introducă în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi două telefoane mobile,  o cartelă Prepay şi un  încărcător pentru telefoane mobile.

Luni dimineaţă, în jurul orei 01.00, poliţişti de frontieră din cadrul structurii Pază şi Control Acces a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul executării misiunii specifice, au observat o persoană, care intenţiona să pătrundă în perimetrul parcării instituţiei prin escaladarea gardului.

Poliţistul de frontieră care efectua misiunea de supraveghere a procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei stabilind că aceasta este cetăţeanul român Claudiu J., în vârstă de 19 ani, domiciliat în comuna Holboca. În imediata apropiera a locului în care tânărul a fost depistat, lucrătorii noştri au descoperit, aruncat în zăpadă, un colet ce conţinea două telefoane mobile, o cartelă Prepay şi un încărcător, învelite în bandă izolieră albă şi un fir de pescuit din nylon.

Din cercetările efectuate şi din declaraţiile bărbatului s-a stabilit faptul că  acesta intenţiona să arunce bunurile în curtea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, care se afla în imediata apropiere a clădirii ITPF Iaşi, cu scopul de a fi preluate de un prieten al bărbatului încarcerat.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura informării lucrătorilor din cadrul Secţiei 2 a Poliţiei Municipiului Iaşi. Persoana şi bunurile au fost predate unei patrule de jandarmi din cadrul I.J.J. Iasi, care efectua misiuni de patrulare în zona de competenţă a Secţiei 2 a Poliţia Municipiului Iaşi. Se efectează cercetări pentru stabilirea sancţiunilor conform cu prevederile art. 74 indice 2 din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*