Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Ieşean surprins de poliţişti în timp ce primea un colet cu o substanţă toxică interzisă

Polițiștii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – Serviciul Substanţe Periculoase, împreună cu polițiști ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Iași au depistat, pe 15 octombrie, un bărbat, din Pașcani, județul Iași, care avea substanțe toxice interzise la deținere.

Cel în cauză a fost surprins de polițiști în timp ce primea un colet expediat din China, sub forma unui plic autoadeziv sigilat. La deschiderea plicului a fost identificat un recipient cilindric transparent ce conținea aproximativ un gram de substanță solidă, pulverulentă, de culoare albă.

În documentele însoțitoare ale coletului era înscris la denumirea mărfii ,,Pigment White 5, Lithopone”, însă în urma analizelor efectuate de Laboratorul Central de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul I.G.P.R. a reieșit că substanța în cauză este scopolamină.

Aceasta este clasificată ca fiind foarte toxică (T+), în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1.408/2008 privind clasificarea, ambalarea şi etichetarea substanţelor periculoase.

De asemenea, din informațiile de specialitate reiese că doza toxică letală de scopolamină  pentru om este de circa 100 de mg, iar o injecție subcutanată cu un mg. de substanță are același efect.

Polițiștii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  producerea, deţinerea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia produselor ori substanţelor toxice, fără drept şi  introducerea în sau scoaterea din ţară, fără drept, de substanţe toxice ori materiale chimice periculoase.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*