Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

 

Nocturna Bibliotecilor, la Iaşi. Vezi programul!

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași s-a alăturat ediției din acest an a Nocturnei Bibliotecilor cu un program special. Astfel, în seara zilei de vineri spre sâmbătă (26/27 septembrie 2014) așteptăm publicul dornic de o experiență culturală inedită începând cu ora 19.00, la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” din Galeriile comerciale „Ștefan cel Mare”, Nr. 8-10 pentru a participa la „The Books Party”. În program: Living Library, BookSelfie, BookCrossing, proiecție scurt metraje despre cărți, expoziție cu vânzare de semne de carte unicat, audiții muzicale pe vinil, concert de instrumente cu Rappa Muffin & The Lazy Louise, workshop la joacă (șah, table, cărți, avioane), vizite ghidate (turul bibliotecii). Tot în cadrul evenimentului este inclusă și Masa rotundă „Argumente pro și contra despre importanța bibliotecii publice”.

Anul acesta s-au alăturat Bibliotecii: Asociația Culturală Moldavia Iași, Asociația BraveArt Iași și Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

Nocturna Bibliotecilor 2014 propune o nouă abordare creativă a activității pe timp de noapte a instituțiilor de bibliotecă în noaptea din 26 spre 27 septembrie. Inițiată de ANBPR și bibliotecile publice, în anul 2010, campania națională a ajuns la a cincea ediție și va aduce alături participanți din toate categoriile de vârstă. Ca element în premieră, în acest an, ne propunem să derulăm această campanie simultan în România și Republica Moldova, în cadrul unui parteneriat între Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) – Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM).

Agenda NOCTURNA BIBLIOTECILOR

Ediția a V-a, 26/27 septembrie 2014

 

Intervalul orar Activităţile proiectului

Responsabilitatea partenerilor
22 sept. –          Lansarea activităților Living Library și BookSelfie în rețelele de socializare și pe site-ul Bibliotecii. B. J. Iași;

Asociația Culturală Moldavia Iași;

Inspectoratul de Poliție Județean Iași

26/27 sept.

1900 – 2000

–          – Deschiderea evenimentului Nocturna Bibliotecilor 2014;

–          – Masa Rotundă „Argumente pro și contra despre importanța bibliotecii  publice”.

B. J. Iași;

Asociația Culturală Moldavia Iași

 

2000 – 2030

 

 

 

 

2030 – 2100

2100 – 2200

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2200 – 2230

2230 – 2330

 

The Books Party”:

Expoziția BookSelfie și festivitatea de premiere a celei mai reușite fotografii. Câștigătorul va fi ales în funcție de numărul de like-uri primite pe Facebook (deadline: 24 septembrie 2014). Fotografiile vor fi printate și vor fi expuse.

Proiecție scurt metraje despre cărți;

Living Library – cartea preferată. În cadrul ”Bibliotecii Vii”, publicul își poate alege cartea preferată din catalogul online a bibliotecii. Voluntarii bibliotecii (dar și oricine este interesat) se vor costuma în personaje de carte, publicul prezent își alege cartea dorită și își caută personajul de carte aferent.  Se pot purta discuții libere pe marginea cărții, a personajului etc. Cititorul va găsi cartea dorită (poate să-i placă doar coperta) și merge la voluntarul îmbrăcat în personajul de carte respectiv.

Biblioteca va premia cel mai inedit și mai bine realizat costum al personajului de carte.

Workshop la joacă (șah, table, cărți, avioane)

Concert + workshop de instrumente Rappa Muffin & The Lazy Louise;

 

Alte activități care se vor desfășura pe tot parcursul serii:

– „Audiții pe vinil”;

– eliberare permise și împrumut carte până la ora 12 noaptea;

– vizite ghidate (turul bibliotecii);

– book-crossing (schimb de cărți);

– expoziție cu vânzare de semne de carte unicat;

– expoziție cu vânzare de caiete și agende din hârtie reciclată, realizate manual și pictate de tineri, voluntari ai Asociației BraveArt Iași;

– vizitatorii vor fi serviți cu ceai, brioșe și fursecuri preparate de voluntarii de la Asociația Culturală Moldavia Iași.

B. J. Iași;

Asociația Culturală Moldavia Iași

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*