Marti 19 Martie 2024, Actualizat acum 78 zile 12:00 am

 

Măsuri speciale luate de Poliţie pentru examenul de Bacalaureat

160 de poliţişti acţionează suplimentar, faţă de dispozitivul curent angrenat pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, pe timpul desfăşurării Examenului Naţional de Bacalaureat, sesiunea I -2014.

Poliţia ieşeană    asigură măsuri specifice în perioada desfăşurării Examenului Naţional de Bacalaureat 2014, respectiv în intervalul 10 iunie- 11 iulie 2014.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, pe lângă dispozitivul curent, zilnic, vor acţiona   160 de poliţişti.

Din totalul efectivelor suplimentare care vor asigura măsurile specifice în zona unităţilor de învăţământ, a centrelor de examen şi a centrelor de corectare,   83 de poliţişti sunt de ordine publică, 21 sunt poliţişti de la rutieră, iar 56 sunt poliţişti de la celelalte structuri.

Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, unităţile unde au loc examenele sau sunt organizate centre de corectare sunt incluse în itinerariile de patrulare.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*