Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Ofiţer de poliţie de la Transporturi Iaşi urmărit penal de DNA

dna_iasiProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de Gheorghe Străchinaru,  ofiţer de poliţie judiciară(cu gradul de comisar) în cadrul în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi laşi, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit infracțiunea de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale.

Potrivit procurorilor, acesta a efectuat acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o are, în scopul obţinerii de bani, bunuri ori alte foloase pentru sine sau pentru membrii familiei sale. Această activitate s-a desfăşurat prin intermediul unei societăţii comerciale, administrată şi controlată de membrii familiei sale, el fiind unicul factor de decizie cu privire la activitatea acesteia.
Astfel, în perioada 2013 – mai 2014, acesta a negociat cu mai multe persoane efectuarea unor transporturi de material lemnos dar a și realizat tranzacţii cu astfel de material, pentru societatea administrată scriptic de tatăl ofiţerului de poliţie.
La data de 03 iunie 2014 a fost prins în flagrant in timp ce primea 2000 lei de la o persoană, cu titlul de avans, din prețul unei cantități de material lemnos pe care firma, controlată de inculpatul Străchinaru, urma sa i-o livreze.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Gheorghe Străchinaru trebuie să respecte următoarele obligații:
a)să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat;
b)să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei;
c)să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
d)să nu depăşească limita teritorială a municipiului Iași, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;
e)să nu se apropie de martori şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.
f)să nu exercite nicio activitate în legatură cu firma tatălui său;
g)să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;
h)să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Ofiţer de poliţie de la Transporturi Iaşi urmărit penal de DNA | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*