Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Capul clanului Corduneanu se dă în spectacol pe Facebook

Cu sabia justiţiei deasupra capului, şeful clanului Corduneanu e tot mai activ pe Facebook. Constantin Corduneanu este judecat în două dosare, unul la Iaşi, de trafic de influenţă şi altul la Baia Mare, privind fraude bancare şi imobiliare, spălare de bani şi şantaj. „Iniţierea şi constituirea grupului infracţional organizat a avut loc în 2003, când componenţii eşalonului decizional s-au grupat în jurul liderului, Constantin. Conturată iniţial pe criteriul apartenenţei familiale, structura a devenit treptat o reţea de tip mafiot, în care vârfurile sau elementele de comandă sunt, în principal, membrii de bază ai familiei Corduneanu, evoluând de la preocupări axate pe aplicarea violenţei, până la acţiuni mai subtile de intimidare, susţinute şi de faima dobândită”, au spus procurorii DIICOT.

„Îmi atingi familia, îţi vezi moartea”
Liber ca pasărea cerului, cel mai mare dintre fraţii Corduneanu dă lecţii de viaţă pe Facebook. Constantin le răspunde criticilor săi: „Ziceţi voi că nu am credinţă? Cu toţi avem acelaşi Dumnezeu şi eu îl iubesc pe Dumnezeu”. Aşa aplecat spre cele sfinte cum e, liderul grupului nu se sfieşte să şi ameninţe: „Aviz: Îmi atingi familia, îţi vezi moartea”. Când e într-o dispoziţie mai generoasă, Constantin Corduneanu le explică fanilor cum a devenit celebru: „Mulţi mă întreabă care e cheia succesului în viaţa mea. Ei bine, sportul este cheia succesului, nicidecum banii. Sportul mă face fericit”. Iar ca să dovedească faptul că nu sunt vorbe goale, interlopul a postat poze din sala de box a CSM Iaşi, unde aşteaptă învăţăcei!
Pistolul şi sărutul
Constantin Corduneanu are fani cu ghiotura, iar comentariile admirative curg gârlă, interlopul fiind considerat… „Ultra boss”, „Domnitorul Moldovei” sau „Omul care poate face din imposibil să fie totul posibil”. Două dintre pozele fostului sportiv de performanţă au pus însă cu adevărat pe jar fanii. În prima, interlopul se sărută pe gură cu un bărbat. Dacă o parte dintre internauţi interpretează gestul drept un simbol al dragostei filialei, alţii vorbesc despre o semnificaţie diferită: „Sărutul tăcerii. Nu toată lumea înţelege asta, Costele”. Cea de a doua fotografie are în prim plan jumătatea feminină a familiei, care ţine ferm un pistol. Amicii de Facebook ai capului Cordunenilor se întrec să ghicească pe cine ar vrea acesta să ciuruiască: „Pune duşmanii în loc de ţintă şi dai pe automat”, „Ţinta cine e, mă frate? Miliţia?”, „Antrenamente pentru trădători?” De laude nu duce lipsă nici pistolara cu care Constantin s-a căsătorit după divorţul de prima nevastă: „Şi femeile au sânge rece!”, „Adevărat. Bravo, cumătra! Sânge de leu”, „Aşa este corect, să ştie să-şi apere familia”. Iar pasiunea pentru arme pare să se transmită şi la copii…
Azi, Constantin Corduneanu trebuie să se prezinte din nou în faţa judecătorilor maramureşeni, iar săptămâna viitoare are întâlnire cu cei ieşeni.
Poze cu „celebrităţi”
Constantin Corduneanu se pozează adesea cu alţi interlopi celebri, precum Dan Soare, Ion Balint sau Nuţu Cămătaru. Nu sunt neglijaţi nici maneliştii de renume, ca Florin Salam. De altfel, conturile de socializare ale Cordunenilor au devenit şi probe în dosarul trimis pe DIICOT pe masa judecătorilor maramureşeni.

Ziarulevenimentul.ro

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*