Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Sancţiuni de peste 100.000 de lei aplicate de poliţişti de Paşte

Peste 400 de poliţişti au acţionat zilnic, pe perioada minivacanţei de Paşte, pentru liniştea cetăţenilor. Sâmbătă, pentru o întoarcere în siguranţă, a fost suplimentat numărul poliţiştilor prin angrenarea mai multor poliţişti de la rutieră, ordine publică şi transporturi.

Urmare a măsurilor dispuse, numărul faptelor cu violenţă a scăzut semnificativ. În minivacanţa din acest an nu s-au înregistrat evenimente deosebite.

Principalele activităţi desfăşurate au vizat prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică, precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

Poliţiştii au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, apărarea patrimoniului public şi privat, siguranţa rutieră şi a transporturilor feroviare, pentru ca toţi românii să se bucure în linişte de această minivacanţă.

Poliţiştii au constatat 18 infracţiuni, dintre care 14 în flagrant.

În această perioadă, poliţiştii aplicat 620 de sancţiuni contravenţionale, dintre care   169 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 40 pentru fapte de natură economico-financiară, 388 la O.U.G. 195/2002 privind regimul circulaţiei rutiere  şi 21 la alte acte normative.

De asemenea, au fost reţinute 35 de permise de conducere (23 pentru viteză şi 2 pentru alcool) şi retrase2 de certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 104.170 lei.
În urma măsurilor adoptate în această perioadă, de către poliţia ieşeană, nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*