Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Concurs pentru elevi organizat de Biblioteca Gheorghe Asachi- Europa, MAI aproape 9

Biblioteca Județeană ”Gh. Asachi” Iaşi în parteneriat cu Centrul de Informare Europe Direct Iași, găzduit de Asociația pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă, invită școlile din municipiu şi județ să se înscrie la concursul Europa, MAI aproape 9.

Pentru a celebra Ziua Europei, Centrul de Informare Europe Direct Iași, împreună cu Biblioteca Județeană ”Gh. Asachi” Iași provoacă elevii din județ la un exercițiu de cunoaștere și de comunicare pe teme europene.

”Așteptăm cel puțin 28 de unități de învățământ care să intre în acest joc de simulare a statelor membre ale Uniunii Europene și chiar sperăm să fie reprezentate și   principalele instituții europene. Este felul în care ne-am gândit să celebrăm în 2014, anul alegerilor europarlamentare, Ziua Europei. Va fi un efort de cunoaștere și de imaginație pentru echipele participante, dar suntem siguri că vor oferi un spectacol care va pune în evidență valorile europene” a afirmat Paul Matei, coordonatorul Centrului de Informare Europe Direct Iași.

Concursul se va desfășura vineri, 9 mai 2014, începând cu ora 10,00, la Biblioteca Județeană ”Gh. Asachi” din Iași.

Bibliograful Elena Zanet, coordonatorul concursului din partea Bibliotecii, subliniază privind alegerea locului de desfășurare  a concursului: ”Împreună cu partenerii noștri de la Europe Direct Iași am considerat că aici, la bibliotecă unde se întâlnesc cărțile din toată lumea este locul ideal în care școlile din municipiu şi județ se pot reuni pentru a celebra Ziua Europei. Mai mult decât un loc, biblioteca încurajează orice fel de act de cunoaștere, informare și de creativitate, așa că, în mod firesc vom fi gazda acestui eveniment”.

Înscrierea este deschisă oricărei unități de învățământ  (grădiniță, școală generală, liceu/colegiu) din județul Iași care poate participa cu o echipă formată din:     6 elevi + un profesor coordonator + un profesor consultant.

Grădinițele /Școlile/ Liceele se pot înscrie în concurs, prin email, până pe 28 aprilie, ora 12:00, urmând ca până la ora 16:00, Biblioteca Judeţeană “Gh. Asachi” Iaşi și Centrul de Informare Europe Direct Iași să publice pe paginile lor de facebook și pe site-uri proprii ordinea intrării în concurs, precum și țările atribuite.

Detalii despre concurs, precum și regulamentul acestuia, găsiți pe www.eudirect.ro și pe www.bjiasi.ro.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*