Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Controale în trenuri! Călători prinşi că mergeau cu „naşul”

Poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi au acţionat, în sistem integrat, împreună cu efective din structurile de investigare a fraudelor şi poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi pentru   asigurarea  unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică,   atât în staţiile c.f.r. cât şi în trenurile de călători . S-a acţionat, de asemenea pentru combaterea infracţionalităţii de natură economică   şi de prevenire a infracţiunilor cu violenţă.

Urmare a desfăşurării acestor activităţi  au fost verificate 50 de autovehicule9 societăţi comerciale, 35 de trenuri au fost patrulate, s-au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale pe linia Legii nr. 12/1990, OUG nr. 195/2002, Legii nr. 61/1991 şi alte acte normative, a fost ridicată în vederea confiscării suma de 65 lei şi au fost depistaţi 38 de călători frauduloşi, aceştia fiind taxaţi cu bilete emise în tren, în valoare de 304 lei.

Având în vedere apropierea sărbătorilor pascale, când va creşte semnificativ numărul persoanelor care călătoresc cu mijloacele de transport c.f.r., pentru a evita surprizele neplăcute şi stresante în timpul călătoriei, sfătuim călătorii, să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie şi să acorde o atenţie deosebită bagajelor pe care le au asupra lor.

În continuare, în contextul măsurilor specifice dispuse de Direcţia de Poliţie Transporturi, efectivele Secţiei Regionale de Poliţiei Transporturi Iaşi vor acţiona pe în zona staţiilor şi trenurilor de călători pentru prevenirea actelor de cerşetorie şi comerţ ambulant, descurajarea elementelor infractoare privind comiterea de fapte penale şi contravenţionale, având misiunea de a veghea ca viaţa, integritatea şi bunurile călătorilor să fie în siguranţă, atât pe timpul călătoriei cu mijloacele de transport c.f.r., cât şi în timpul staţionării în staţiile de cale ferată.

DAR acest lucru se poate realiza eficient numai în echipă, deoarece majoritatea infracţiunilor se comit profitând de neatenţia şi lipsa de vigilenţă a călătorilor”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Iaşi.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*